onsdag 16. juli 2014

Narvik - Skarberget (dag 1)

Vi ankom Narvik med buss på søndag ettermiddag og sov en natt hos mormor og morfar. Det var så koselig! Søstra mi var også med. Vi spiste godt og prata. Dro en tur på gravlunden i nabobygda Håkvik for å vanne blomster på familiegravene på kvelden.

Neste dag måtte medsyklisten justere girene på sykkelen min siden kjedet hadde hoppet av i en bakke. Vi kom oss av gårde i 12-tida. Første stopp var Ballangen, og veien dit var ganske ukomplisert, men etterpå begynte strabasene. Vi måtte opp 160 høydemeter, og det kjenner man godt med endel bagasje og varmegrader i lufta.

Fram til Efjordbrua var det ganske greit. Underveis fant vi et vann som vi heiv oss oppi. Det var veldig godt!

Sola sto på hele veien, og i den siste og verste bakken var det nesten full kollaps. Vannflaskene var tomme og vi var tørste. Heldigvis hadde søstra mi stukket et par appelsiner i sykkelveska, og de ble redninga. Etter noen høydemeter til bar det nedover i et par kjærkomne kilometer fram til hytta. Der sto mormor og morfar og hadde middagen klar.

Men først bada vi i sjøen. Det var overraskende varmt! Har aldri kunnet forestille meg at en nordlandsfjord var så varm en sommerdag! Men så var det også 30 rødglødende grader. Vi gikk en tur på kvelden også og dyppet oss.

Nå sitter vi på ferga fra Skarberget over til Bognes, der enda flere bakker venter på oss. Luftfuktigheta er høy, og jeg tror vi kommer til å fukte kroppen i fjærsteinan i løpet av dagen. So long so good!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen ...