søndag 4. september 2011

Søndagsettermiddag på to hjul

Søndag ettermiddag dro vi ut på sykkeltur. Ruta vår begynte langs Vandaelva/Vantaanjoki i retning Domarby/Tuomarinkylä. Der var det en åpen bondegård med forskjellige husdyr, blant annet kyr og griser. På veien gjorde vi en liten fotostopp ved et jorde som sto full av solsikker. 

Videre gikk veien mot en liten kaféstue, Långforsen friluftsstuga/ Pitkäkosken ulkoilumajapå Kungseksvägen/Kuninkaantammentie, hvor vi simpelthen måtte stoppe for å ta en bulla, en kopp kaffe og saft. Deilig med rene, raske karbohydrater og koffein for min del. Akkurat det jeg trengte, for energilagrene var nede på rødt.


Hva gjør dere der oppe i
bjørka?
Etterpå fortsatte vi mot Birtas/Pirkkola, for å komme oss til sentrum via Tölöviken/Töölönlahti. Samboerens nesebor begynte å vibrere frenetisk på tur gjennom skogen på plasser der det sto sykler parkert. Sannsynligheta ville være svært høy for at en sopp-plukker sto med rompa i været mellom trærne. Fluesoppfrekvensen var imidlertid svært høy, og etter det vi kunne se, var kantarellforekomstene i alle fall ikke ved veien noe særlig å skryte av. Ute av syne, ute av sinn. 

Tydeligvis er det mange dyrekjære blant Helsingfors´ innbyggere. Underveis støtte vi på en dyrekirkegård, hvor folk altså kunne begrave sine avdøde firbente venner og fjærkledte kjæledegger. Her var det ikke spart noe på verken gravstøtter eller blomster.


Lengda på turen ble i alt 36 km, og gjett om det smakte godt med middag den kvelden...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen ...