fredag 13. januar 2012

Oversetterdag

Nå sitter jeg her. Med en halvmeter ordbøker foran meg, og pdf-en med originalteksten skal jeg åpne. Snart. Det er så lenge siden jeg holdt på med boka sist, og jeg er overhodet ikke i oversettingsmodus. Men jeg må tvinge meg inn i den, jo før, jo bedre. 


Ute går folk med stive bein. En mann strødde nettopp sand foran husdøra. Skikkelig lårhalsbrekkingsføre. Vi skiftet til vinterdekk denne uka, og har syklet hver dag. Men i dag tok samboeren bussen til jobb. Forrige helg var det opp til 15 minus, kjempekaldt. Kjempedeilig. Vi begynte virkelig å se for oss spreke stavtak og kanelbolle i ei hytte langs løypa. For to dager siden steg temperaturen. I går regnet det. Makan til ustabile værguder. I natt frøs det på igjen, så nå er det vaskebrett på veien.


Traff to venninner denne uka som jeg ikke hadde truffet på lenge. Det var veldig koselig! Håper det blir flere møter. Det er jo ikke så lenge til vi flytter herfra igjen. Jeg har allerede begynt å grue meg for å pakke sammen. Vi har altfor mye her, og må nok sende noen esker med posten. Men hvordan får vi 2-3 20 kilos esker herfra? Vi må antakelig til Malmi eller sentrum. Det blir et blodslit. Kanskje vi må kapre ei handlevogn.


Jeg har omsider begynt på øreflapplua til min kjære. Han fikk den i fjor i form av et gavekort, og har ventet tålmodig i over ett år nå. Jeg strevde litt med øreflappene, for det var slett ikke bare-bare å strikke mønster med frem-og-tilbake-strikk. Men jeg fant etterhvert ut hvordan jeg skulle gjøre det. Det fine med å strikke lue, er at man ikke trenger å gjøre samme operasjon to ganger, slik det er med sokker. Jeg legger ut bilder av lua når den er ferdig.


I går, mens samboer satt og tegnet av mønsteret til lua, leste jeg forskjellige håndarbeidsblogger, blant annet Else Maries Design. Her fant jeg oppskrift til en pyntekant "På kanten" som jeg straks hev meg på. Jeg har fått litt dilla på hullmønster, og prøver stadig å avansere. Ta en titt, da vel! 


Men nå. Jeg har lovet meg selv at jeg skal oversette før jeg finner på noe annet mer forlokkende. Kom igjen, hjerneceller! 


Må jo si at haugen med ordbøker jo er ganske imponerende. But image is nothing...

2 kommentarer:

  1. KJEMPEFLINK, ASSÅ. Jeg satt i alle fall kanskje 3 timer. Men fint å få i gang tankevirksomheta i den retninga igjen. Men det er utrolig vanskelig å oversette selv lett språk til norsk! Jeg blir ikke fornøyd med det første i alle fall..
    Nå sitter jeg og trøstestrikker på pyntekanten min. Den ble ordentlig fin! :)

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen ...