mandag 18. mars 2013

Skjebnetime

I morgen skal bilen inn på etterkontroll. Blir den vraket, eller kan vi kjøre to år til med den? (Hvis den holder så lenge). 

Planen var å skifte katalysator, men det tok evigheter før den kom inn på lager i nettbutikken, og da den endelig var klar til å hentes på lokalbutikken, viste det seg at vi hadde bestilt feil type. Rørene passet ikke. Hva nå? Får droppe det og håpe på det beste. Det kan jo hende at det ikke var noe galt med den gamle katalysatoren. 

Lambdasonden vi hadde kjøpt, var universal, men det ble for mye styr å tilpasse den. Hmm... Fosterfar foreslo da at vi bare kunne vaske den gamle i rødsprit. Den var jo temmelig svart og full av sot, kanskje det bare var derfor vi fikk utslag under EU-kontrollen? Jeg har hatt bilen i 10 år, og såvidt meg bekjent, har lambdasonden aldri blitt sjekket.


De øvrige manglene har vi...ehm, kjæresten, klart å fikse. Men dersom avgassnivået fortsatt viser seg å være for høyt, blir gode råd dyre. For dyre. Og da kan det hende at vi kondemnerer tyttebæret.

I går formiddag bestilte vi time til etterkontroll hos NAF. På kvelden dro vi til et sted med en stor bygning for å justere lysene. Du stiller bilen 10 meter fra veggen, måler høyden opp til midten av lysene og merker dette av på veggen. Da skal det gå an å justere lysene etter det. Mens vi gjorde dette, fant vi ut at bilen fortsatt lakk olje!

Kjæresten har tilbrakt temmelig mye tid under, over og i bilen i det siste, blant annet for å tette oljelekkasjen. (Jeg har stått som tause Birgitte ved hans side og gitt ham verktøy). Vi har skifta oljefilter, men nå dryppet det altså likevel... Vi mistet mye søvnkvalitet i natt fordi vi grublet så mye på hva det kunne være.

Heldigvis var folkene på NAF veldig greie og sa at vi ikke trengte å betale for timen, for det var jo ingen vits i å etterkontrollere dersom vi visste på forhånd at vi ikke kom til å passere. Vi dro og kjøpte oljefilter og kjørte hjem. 3 timer senere var lekkasjen tilsynelatende tettet.

Lekker det?
Kjæresten skiftet olje også. Da han helte i ny olje, lurte jeg på hva som var galt med den nye oljen, den virka så tynn og skvipete. Men det var jo rett og slett fordi den var ren... Den gamle var dørgesvart, og det var virkelig på høy tid å bytte. Man lærer stadig vekk noe nytt...

Ellers har jeg hatt bursdag siden sist, og fikk denne fine kaka til frokost:

Er det rart jeg er glad i ham?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen ...