mandag 4. mars 2013

Hyttetur til Skarvassbu

På lørdag skinte sola som besatt, så vi fant ut at vi skulle ta bybussen til fastlandssida for å gå opp til ei av hyttene som ligger nærmest byen. Ei venninne ble også med oss. Det er alltid så fint med henne, for hun vil nesten bestandig være med på tur.

Vi gikk opp Krokendalen. I den ene dalsida ligger alpintanlegget, og vi hadde god utsikt til kjørerne. Jeg for min del har ikke helt skjønt greia med å betale for å stå på ski. Jeg vil helst gå oppover selv og nyte nedkjøringa som dessert.Hytteturen ellers foregikk i latskapens tegn. Da vi kom fram, lagde vi middag. På menyen sto kikertpannekaker, hummus og stekte grønnsaker, veldig godt – og veldig mettende. Etter at vi hadde spist, ble vi utrolig døsige, men klarte å holde gluggene åpne til litt før midnatt.

Neste formiddag brukte vi til å sitte inne på hytta og strikke.
Kjæresten sprang ute rundt hytta for å ta bilder, som vanlig. 

Rundt halv to fant vi ut at det var på tide å vende tilbake til sivilisasjonen. Hytta ligger i en slags vindkanal, men rett bak Tromsdalstinden var det nesten vindstille.Lenger nede i dalen holdt vi på å blåse bort, og det var ufyselig kaldt. Føret var heller ingenting å skryte av, bare steinhardt og nesten ikke feste. Til vår store glede var lavvoen lenger nede i dalbunnen åpen. Der kunne vi varme oss og spise en matbit uten å hutre i dunjakka.

Bortsett fra noen gnagsår hos undertegnede, var helga helt perfekt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen ...