lørdag 2. august 2014

Fra Narvik til Knarvik

Huhei som det regner her på Vestlandet! Vi har slått opp teltet på en liten knatt ved siden av en tursti. Heldigvis. For nå regner det ikke bare hunder og katter, men blåhval og hvalross også! I dag har vi vært gjennom 3 tordenvær, og det rumler stadig rundt oss. Flere ganger har det glimtet utenfor.

Nå nærmer vi oss andre delmål, nemlig Bergen. På mandag tar vi båten over til Hirtshals og andre flatere sykkelveier. De siste dagene har det gått mye opp og ned, spesielt i dag, på strekninga fra Nordgulen til Knarvik. I dag ble også etappen en av de lengre, på ganske nøyaktig 90 km.

Det ble lite blogging etter Ålesund, men jeg fikk behov for å ta en pause fra denne lille dingsen. Den var også delvis tom for strøm til tider, og da orket jeg ikke stresse. Vi har i alle fall hatt noen flotte dager. Noe av det fineste og mest overraskende var kanskje turen over Flofjellet fra Hellesylt. Det er en gammel farvei over fjellet som er mulig å sykle på. Vel og merke i den retninga vi tok, for ned til bygda Flo var det veldig bratt. Det hadde ikke vært mulig å få opp sykler med oppakning opp fra Flo. Ellers kan ruta anbefales hvis man tåler at det humper. Terrengsykkel er sikkert det kjekkeste her, men hybrid gikk greit.

På forhånd hadde jeg grua meg til bakkene, men dette gikk ganske bra. Vi tok den tida vi trengte. Bakken på 630 m opp Utvikfjellet ved Byrkjelo brukte vi nesten 3 timer på å komme opp. Svetten rant og pulsen var høy. Da gikk det betraktelig raskere ned. 7 km var unnagjort på ti minutter.

Legger ut noen bilder fra de siste dagene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen ...