tirsdag 30. august 2011

Helsingfors neste


Siden fredag kveld har vi pakket. Pakket, pakket og pakket. Skrevet lister, krysset av på lister, mistet lister, funnet dem igjen. Veid bagasje. Tatt ut av bagasjen, veid bagasje på nytt. Jeg har sikkert tatt med flere kg strikkegarn, hva er det jeg egentlig innbiller meg? At jeg liksom skal rekke å strikke 20 sokker i løpet av dette lille halvåret?

Vi pakket inn syklene våre i til sammen 120 meter plastfolie. Skikkelig meningsløst opplegg, for om noen timer skal alt sprettes opp igjen.

Så har vi sendt 60 kg stuff av gårde i posten, jeg var glad det ikke var jeg som trakk kortet, for det var en lekker sum som kom opp på displayet. Jeg har i mitt stille sinn, og etterhvert uttrykt høylytt, at vi mennesker er bundet opp av alt det vi eier. Buddhisme er tingen. Ikke ei mer enn 8 ting, for ellers eier tingene deg. Dessverre er det ikke slik det fungerer for det vestlige menneske. Men vi liker jo egentlig å ha det slik. Det er bare det at det blir så tungvint når man skal gjøre slike sprell som det vi holder på med nå.

Vi sitter på flyplassen og venter på flyavgang. Nå kan vi endelig puste ut for noen timer. Så voldsomt mange timer på øyet ble det ikke akkurat, for som jeg hadde sett for meg, holdt vi enda på med de siste forberedelsene en time ut i det nye døgnet. Øynene mine spratt opp før vekkerklokka, kroppen min er visst helt fininnstilt på reisemodus. Vi kom oss velberget gjennom bagasjeinnleveringa uten overvekt. Takk til våre kjære venner som lånte oss en flink og svært så nøyaktig badevekt. Syklene overlot vi til flyselskapet.

Praksisen min begynner allerede på torsdag, så jeg har en dag til å sulle litt rundt i Finlands hovedstad. Samboerens timeplan er visst noe friere, men det har jeg ikke full oversikt over. Det er i alle fall godt at vi allerede kjenner noen sjeler der nede, for det tar tid å bygge opp et nettverk, og på et halvt år rekker man nesten såvidt å bli kjent før det er på tide å pakke snippeska igjen.

Vi venter spent på om været i den finske staden er lystigere enn her i Tromsø. For øyeblikket ligger det et tungt skydekke over byen, og et lett yr er kontinuerlig i lufta.

Helsinkifors here we come!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med blogg, og ikke minst opphold i Finlad! Ser frem til bilder og statusoppdateringer underveis:D

  SvarSlett
 2. Tusen takk! Håper jeg får tid til å oppdatere bloggen med jevne mellomrom :) får se hvilke endringer jeg gjør etterhvert her, med tanke på lay out. Er jo helt fersk :)

  SvarSlett
 3. Haahaha.. evige pakke tjas og mas. Du vurderte ikke muligheten for å finne garn i Finland? Masse lykke til og jeg gleder meg til fortsettelsen!! Stoooore klemmer!

  SvarSlett
 4. Jeg har jo så mye fint garn i Tromsø... Dessuten hadde min kjære kjøpt noen deilige nøster med ekte færøysk ull som til og med hadde spor av mose på seg :)
  send gjerne et lite vink på mail om hvem du er :)

  SvarSlett

Koselig med en liten hilsen ...