mandag 2. september 2013

Høstgleder

Ja, tenk at en kan skrive det etter en sommer som bare har gjort en sulten på mer? Men jeg sier det like ut – høsten har jammen mange gleder å by på!

900 gram kantarell, o lykke!
Ikke for å skryte (joda, det er nettopp det jeg gjør...) : Til nå har vi laga 10 liter krøkebærsaft, 2, 6 kg blåbærsyltetøy, 2 kg bringebærsyltetøy og tørka sopp av ca 4 kg (det blir naturligvis veldig krympet når det tørket, siden mesteparten av soppen er vann. Men åkkesom!).

I frysen ligger en god del kg med frossen blåbær som skal kokes til syltetøy (må bare hoste opp flere syltetøyglass), brukes til desserter og smoothies. Planen er å plukke tyttebær også, men det haster heldigvis ikke så veldig.

Jeg bare elsker at vi kan gå på tur og nyte disse herlighetene som naturen har å by på. Mosjon og matauk i en smekk. Det gir deilige minner,
spesielt når været spiller på lag, som for eksempel i helga. Skal legge ut bilder fra turen til Reisadalen for to uker siden, bare jeg får bildene som samboeren tok. Burde vel lære meg å lage bildekollasj, men har hittil ikke orket å sette meg inn i det. Har ikke nettilgang hjemme, så alt av blogginnlegg gjøres i arbeidstida. Derfor bør jeg helst bruke minst mulig tid på det.

Hjemmelaga hasselnøttsjokoladepålegg, blåbærsyltetøy, røsslynghonning fra en venn, bringebærsyltetøy. På hjemmebakt brød. Stort bedre blir det ikke.

Sopptørking på gang, for det meste rødskrubb. Den er sterkest på smak i forhold til brunskrubben. Det er nitidig arbeid å tørke sopp, men vi gleder oss til å kunne lage stuing, risotto og supper med dette i vinter.


1 kommentar:

  1. Så deili me så mye sjølplukka godsaker!:) Skulle gjerne smakt ei sånn brødskive! /Anne-Marit

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen ...