tirsdag 18. desember 2012

Hvalsafari i vinterlystida



Det koker av knølhval i Kaldfjorden på Kvaløya! I går tok vi oss en kjøretur til Skulsfjorden for å se om vi kunne få øye på noen eksemplarer av dyra. 


Gjett om dette fikk opp adrenalinet! 


Se der, ja! Der dukker den! Skikkelig kitsj-hvalbilde ... Fotobetingelsene var ikke allverden, og ikke rakk kjæresten å finne fram et objektiv som kunne fanget opp mer lys, men dette tjener i det minste som dokumentasjon.


Vi hørte hvallyder hele tida. Vi gikk rundt en odde og satte oss ned på spissen av odden for å spise brødskivene våre. Verdens beste vidvinkel, for her hadde vi god kontroll med hva som skjedde i fjorden. Rett som det var så vi vannspruten stå opp, eller ei halefinne i været.


Hvem fant opp uttrykket mørketid? Dette er VINTERLYSTIDA. Er det ikke vakkert? 


mandag 3. desember 2012

Fly lille fugl

Fly lille fugl ...


... med små vinger som du har ...





På søndag var vi i dåp. Denne fuglen fikk dåpsbarnet. Vi brukte en hel dag på den, eller det vil si, samboeren brukte en hel dag. Han har laga tre fugler etter lignende prinsipp tidligere, men denne gangen var det en god del mer komplisert å balansere fuglen slik at den fløy riktig. Blant annet fikk den skruer i vingene for å øke vekten, slik at den ikke skulle fly som en stresset kolibri, men mer som en stoisk måke. Kjæresten malte vingene, jeg resten. Kjempegøy! Det er så gøy å gi kreative gaver ...